Kies voor thuisbatterijen van MDSolar

Overdag produceren je zonnepanelen veel elektriciteit, maar het is vooral ’s ochtends en ’s avonds dat je zelf elektriciteit verbruikt. Daardoor moet je nog behoorlijk wat elektriciteit van het net halen. Als je de overproductie zelf gaat opslaan in plaats van op het net te sturen, kan je die groene elektriciteit ’s avonds zelf gaan gebruiken.

Produceren je zonnepanelen overdag meer stroom dan je nodig hebt? Dan krijgt je batterij de instructie om op te laden. Pas wanneer je batterij vol is, wordt de overtollige zonnestroom in het net geïnjecteerd of je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je elektrische wagen op te laden. In de toekomst zullen een heleboel ‘smart’ toestellen dit automatisch gaan doen. Verbruikt je woning stroom wanneer er geen zonneproductie is? Dan krijgt je batterij de instructie om te ontladen. Van zodra je batterij leeg is, neem je opnieuw stroom af van het net.

 

Soorten Thuisbatterijen

LG Chem is een dochterbedrijf van LG en is het grootste chemische bedrijf van Zuid Korea.  Met vele jaren ervaring in de ontwikkeling en productie van batterijen is het een toonaangevende aanbieder van opslagsystemen en industrieleider in het Li-ion segment. 
 
Het bedrijf gebruikt cellen van een industriële kwaliteit die ook worden gebruikt in automotive, commerciële & utiliteit schaal projecten. De LG Chem batterijen worden geladen met elektriciteit afkomstig van zonnepanelen of bijvoorbeeld tijdens het daltarief. Op deze manier kan in de avond de woning van stroom voorzien worden die overdag zelf is opgewekt. De LG Chem geeft u dus de mogelijkheid om zelfconsumptie van zonne-energie te maximaliseren.

Huawei biedt toonaangevende slimme PV-oplossingen met meer dan 30 jaar expertise in digitale informatietechnologie.

Door AI en Cloud te integreren, ontwikkelt Huawei nieuwe ICT-technologieën met Solar PV voor een optimale energieopwekking, waardoor Solar PV installaties zeer efficiënt, veilig en betrouwbaar functioneren met behulp van slimme O&M en netwerk ondersteunende mogelijkheden. Deze nieuwe technologie kenmerkt zich als krachtige fundering om de toepassing van Solar PV verder vorm te geven als belangrijkste duurzame energiebron.  Door het gebruik van zonne-energie te verbeteren, heeft Huawei een grote bijdragen geleverd aan miljoenen inwoners en honderden industrieën wereldwijd met Solar PV oplossingen. 

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.